vrijdag 17 april 2015

Prachtig pompoensapje.

Een sapje met één van de laatste pompoenen van de zomer.
Het was voor mij de eerste keer dat ik rauwe pompoen gebruikte in een sapje en met succes!
De kleur is prachtig en de smaak fris, zoet en een tikkeltje bitter. Dat klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar het bittere vleugje komt van de grapefruit die ik gebruikt heb. Ik ben gek op grapefruit qua smaak, maar als je niet zo een fan bent, vervang dan voor een sinaasappel en wat citroen.Dit recept maakt ongeveer een liter sap.

Nodig:
4 grote wortels
4 grote appels
een halve pompoen (van een kleine pompoen)
1 grapefruit
1 blokje gember van 2 bij 2 cm
1 blokje kurkuma van 1 bij 1 cm

Ik verzamel eerst alle gesneden ingrediënten in een bak, dan kan ik daarna in één keer alles persen.
Snijd de wortel, kurkuma en gember in blokjes.
Schil de grapefruit en snijd in stukjes.
Haal het klokhuis uit de appels en snijd in stukjes.
Haal het midden uit de pompoen en schil de pompoen. Snijd daarna in blokjes.

Doe de slowjuicer aan en pers alles.

Koud is dit sapje extra lekker!

X EmmaGeen opmerkingen:

Een reactie posten