Over Mij.

Zo.
Toch maar begonnen met het schrijven van een blog.
Ik heb me altijd al geïnteresseerd in voeding en in 2012 mijn opleiding, gewichtsconsulente - voor het begeleiden van kinderen, afgerond.
Na het afronden van deze opleiding zag ik toch ook al snel dat ik in mijn eigen voedingspatroon ook wel wat aanpassingen kon gebruiken.

Los van dit alles werk ik nu al een tijd in een bureaufunctie. Ik merk wel dat dit wat doet met mijn conditie/lichaam. Hiervoor werkte ik in de horeca en dat gaf mij ongemerkt toch veel lichaamsbeweging.


Ik plan een wekelijkse update voor nu.

Mijn interesse voor voeding, gezonde voeding en een gezond lichaam groeit met de dag. Het leek mij leuk om mijn bevindingen en ervaringen met jullie te delen!
Een blog vol met voornamelijk recepten, maar hier en daar ook voedingsweetjes, leuke documentaires, goede acties en interessante artikelen. 

Ik eet zo weinig mogelijk geraffineerde suikers, dit zijn suikers die worden toegevoegd aan producten of de suikers die je zelf toevoegt, aan je koffie, thee, gerechten, etc.
Daarnaast vermijd ik e-nummers en probeer ik zoveel mogelijk biologische voeding te eten.

Eigenlijk wil ik gewoon terug naar waar het ooit begon, qua voeding. Vers bereid, onbewerkt, zonder toevoegingen en biologisch geteeld.


Ik vind het echt heel erg om te zien dat onze voeding zo bewerkt wordt dat er bijna niks over blijft van het basisproduct. Overal worden tegenwoordig suiker, zout en e-nummers aan toegevoegd. 
Het is sinds een tijd trouwens wel een hype dat voeding 'suikervrij' 'zoutvrij' 'e-nummervrij' wordt aangeboden, gelijk weer een mooie marketingtruc.
Snel, lang houdbaar en makkelijk zijn woorden waarvan ik kippenvel krijg in deze maatschappij. Alhoewel, het hangt er vanaf hoe je ze interpreteert. Want snel en makkelijk kan ook met verse producten huisgemaakte maaltijden!


Havermout met kersen

Je hebt maar één lichaam en ik ben van mening dat je hier goed voor moet zorgen. Maar daarnaast houd ik nu eenmaal van lekker eten, dus ik probeer ook te genieten.
Geen vieze smakeloze gerechten en een crashdieet waar je op langere termijn alleen maar ondervoed door raakt. Of waar je na verloop van tijd mee stopt, om vervolgens weer al het verloren gewicht aan te komen.

Gevarieerde voeding (ja ik weet het, die term is in de mode), maar ik geloof er in. Niet alleen omdat je lichaam zo alle efficiënte voedingsstoffen binnen krijgt, maar ook omdat je meer geniet als je niet elke dag hetzelfde eet!


Naast koken is bakken ook één van mijn favoriete bezigheden. En als je dan toch voor iets lekkers gaat, maak het dan zelf! Dit zijn een stuk minder gezonde recepten, maar wel heel erg lekker. Mijn motto: Neem één stukje en deel de rest uit!


Ik hoop iedereen te kunnen motiveren en inspireren om lekker en vers te koken.

Ook als je de hele dag gewerkt hebt en moe op de bank neer ploft.

Voor een vers gekookte maaltijd, vol met smaak en voedingsstoffen hoe je echt niet eeuwig in de keuken te staan. Er bestaan heel veel recepten en handige tips om snel en lekker te koken.

Aan de andere kant kan koken ook heel ontspannend zijn na een stressdag op je werk. Heerlijk om even te focussen op je gerecht en daarna genieten van je huisgemaakt, verse en gezonde maaltijd! 


Ik zeg, kom eten, kom eten met Emma!

X Emma

Contactgegevens: etenmetemma@gmail.com

2 opmerkingen: